Haarimplantatie Hardinxveld-Giessendam

Maar liefst een kwart van de mannen krijgt op een bepaald moment last van haarverlies. Daar zijn verschillende oorzaken voor aan te wijzen. Zo ervaren sommige mannen veel stress, waardoor ze haar verliezen. Ook ziektes, ouderdom, vermoeidheid, ongezonde voeding en roken kan bijdragen aan haarverlies. Sommige mannen vinden het niet fijn dat zij hun mooie bos haar verliezen. Haarimplantatie Hardinxveld-Giessendam vormt in dat geval de oplossing. Wat komt daar allemaal bij kijken? haarimplantatie

Haaruitval bij mannen

Blanke mannen blijken over het algemeen vaker hun haren te verliezen dan donkere mannen. Het percentage ligt op maar liefst 45 procent. Zo ontstaan er vaak kale plekken op de kruin of is er een terugtrekkende haarlijn te zien. Ook bij vrouwen komt haarverlies soms voor. Zo wordt hun haar soms dunner tijdens de overgang. Het percentage vrouwen met haarverlies ligt echter vele malen lager dan bij mannen. Het zijn dan ook voornamelijk mannen die een bij Haarimplantatie Hardinxveld-Giessendam een haartransplantatie ondergaan. Zij storen zich aan de kale plekken op hun hoofd, of het steeds dunner wordende haar. Na een haartransplantatie is dit vervelende probleem verholpen. Het is een effectieve methode om haaruitval tegen te gaan, en wordt daardoor steeds populairder.

Haarimplantatie Hardinxveld-Giessendam : de behandeling

Nederlandse mannen zijn tegenwoordig veel met hun uiterlijk bezig. Niet voor niets kennen wij tegenwoordig allemaal de term ‘metroman’. Bijna geen enkele man vindt het fijn om kaal te worden. Zodoende maken zij steeds vaker de gang naar de haarimplantatiekliniek Hardinxveld-Giessendam . De arts die de haartransplantatie uitvoert gaat eerst met de man in gesprek. Zo wordt onder andere verteld hoe de behandeling zal verlopen. Daarnaast kijkt de arts naar de haarlijn en de plekken waar de haaruitval plaatsvindt. Vervolgens bepaalt hij of zij het ontvangstgebied. Bij de ingreep zijn ook enkele haarassistenten betrokken. Zij scheren onder andere het haar kort en extraheren de haren uit de haarkrans. Vervolgens worden de haren in het ontvangstgebied teruggeplaatst.

FUT of FUE – haarimplantatie Hardinxveld-Giessendam

Een haartransplantatie bij Haarimplantatie Hardinxveld-Giessendam kan op twee verschillende manieren plaatsvinden. Ten eerste is er de ‘Follicle Unit Transplant’, beter bekend onder de afkorting ‘FUT’. Dit houdt in dat de chirurg een reep hoofdhuid wegsnijdt waar geen erfelijke haaruitval plaatsvindt. Gemiddeld is deze huidstrook 1 centimeter hoog en heeft het een breedte van 5 tot 15 centimeter. Deze techniek werd in het verleden vaak toegepast, maar komt steeds minder vaak voor. Dit komt door het feit dat het littekens achter kan laten. Steeds vaker maakt het plaats voor de zogeheten Follicle Unit Extraction, oftewel ‘FUE’. Deze techniek vindt plaats met behulp van een kleine holle naald die de haarzakjes stuk voor stuk uit de hoofdhuid weghaalt. Vervolgens worden er kleine incisies gemaakt. op de plek waar de haren uiteindelijk teruggeplaatst moeten worden. Dit gebeurt op zeer precieze wijze, zodat de haren op een natuurlijke manier terug groeien.

Haarimplantatie Hardinxveld-Giessendam: Geen littekens

De FUE haartransplantatie wordt over het algemeen in 1 tot 2 dagen uitgevoerd. Het voordeel van deze ingreep is dat het totaal geen littekens achterlaat. Hou er wel rekening mee dat deze ingreep een flink aantal uren in beslag neemt. Schrik niet van het feit dat de getransplanteerde haren na 2 tot 4 weken eerst uitvallen. Dit is heel normaal. Na een maand of 3 groeien ze terug. Na ongeveer een jaar geniet je weer van een mooie en volle bos haar. Bovendien is het resultaat blijvend. De getransplanteerde haren hebben namelijk een andere genetische basis dan de haren die zijn uitgevallen.

De pijn en moeite meer dan waard

Sommige mannen laten zich tegenhouden door de pijn, moeite en de hoge prijs van een haarimplantatie. Het resultaat is het echter allemaal meer dan waard. Ongeveer een jaar na de ingreep geniet je van een mooie en volle bos haar, en voel je je jaren jonger!

Haarimplantatie Hardinxveld-Giessendam staat voor je klaar!